< notícies

Formació Oral-B

El passat divendres el Sr. Alfred Cortés, delegat de la zona d’Oral-B, ens va impartir una formació a la nostra consulta de com ajudar als nostres pacients a millorar la seva higiene oral.

PicCollage

Què ha de fer el pacient entre visites:
Cuidar de les seves dents i genives entre les visites habituals al dentista. La placa es forma constantment sobre les dents, però pot eliminar-la raspallant-los i fent servir seda dental habitualment.

Consells per a una correcta higiene dental a casa:
• Raspallar les dents dues vegades al dia amb un raspall elèctric i un dentífric amb fluor.
• Netegi els espais interdentals almenys una vegada al dia utilitzant seda dental o raspalls interdentals.
• Utilitzi un col•lutori per eliminar els bacteris de la placa. Així també refrescarà el seu alè.

Les visites habituals al dentista són importants perquè contribueixen a mantenir la salut de les seves dents i genives.
Ha d’acudir al dentista per a una visita rutinària almenys cada sis mesos.

En què consisteix la visita?
Una visita habitual al dentista consisteix en dues parts: revisió i neteja.

La revisió.
El seu dentista comprovarà si té càries i si hi ha placa o càlcul en les seves dents.
La placa és una pel•lícula transparent i enganxosa de bacteris. Si no s’elimina, pot endurir-se i convertir-se en càlcul. No pot eliminar el càlcul raspallant-se les dents i amb seda dental. Si s’acumulen placa i càlcul en les seves dents, poden provocar malalties bucals.
A continuació, el dentista revisarà les seves genives. Aquest procediment es duu a terme amb una eina especial per mesurar els espais entre les seves dents i genives. Si les genives estan sanes, els espais són poc profunds. En cas de patir malaltia periodontal, els espais poden ser més profunds.
La revisió també ha d’incloure la seva llengua, gola, cara, cap i coll. L’objectiu és detectar signes de problemes, inflor o càncer.

La neteja.
El raspallat i l’ús de seda dental contribueixen a eliminar la placa de les dents. No obstant això, vostè no pot eliminar el càlcul a casa, durant la neteja, el dentista utilitzarà eines especials per eliminar-l’ho.
Després d’eliminar el càlcul, és possible que li poleixin les dents. En la majoria dels casos s’utilitza una pasta sorrenca, que permet eliminar les taques superficials de les dents.
A vegades també s’aplica la seda dental. L’higienista utilitzarà seda dental per assegurar-se que els espais interdentals estan nets.

Els raspalls elèctrics poden ajudar a netejar-se les dents millor.
Permeten eliminar més placa de les dents que un raspall manual.
Els raspalls elèctrics s’endollen a una presa de xarxa, i així sempre estan llests per al seu ús. Ha de substituir el capçal del raspall cada tres mesos o quan estigui desgastat.
Existeixen molts tipus diferents de raspall elèctric. Per exemple, un dels tipus treballa una acció d’oscil•lació-rotació i un altre una acció vibratòria per netejar les dents.
Els raspalls elèctrics també ofereixen diverses funcions especials:

Temporitzador de raspallat
La majoria de les persones es raspallen les dents amb un raspall manual durant menys d’un minut. Un temporitzador de raspallat ajuda a raspallar-se les dents durant els dos minuts que recomanen els dentistes.

Sensor de pressió
Li indica si està pressionant amb massa força durant el raspallat. D’aquesta manera, evitarà danyar-se les genives.

Maneres de raspallat
Aquesta funció li permet seleccionar la manera de raspallat. Per exemple, si té dents sensibles pot utilitzar una manera suau. El seu dentista podria recomanar-li una manera de raspallat específic segons les seves necessitats.
Els raspalls de dents elèctriques tenen diferents grandàries i formes per satisfer les seves necessitats.
Els capçals de raspall especialitzats poden oferir avantatges com el blanqueig dental o fins i tot una neteja avançada als espais interdentals.

(Informació de les guies educatives de Oral-B)