< notícies

LA FÉRULA DE DESCARREGA

IMG_5171

La fèrula és un aparell removible que està fet de material acrílic dur.

S’ajusta a les superfícies oclusals i incisives de les dents d’una de les arcades i crea un contacte oclusal precís amb les dents de l’arcada oposada. Se li denomina comunament protector bucal, fèrula de relaxació muscular, fèrula de Michigan o fins i tot placa de descàrrega.

Les fèrules oclusals tenen diverses funcions, una d’elles és proporcionar, temporalment, una posició de l’articulació temporomandibular més estable. També es poden fer servir per introduir un estat oclusal òptim que reorganitzi l’activitat reflexa neuromuscular, que reduirà a la vegada l’activitat muscular anormal i fomentarà una funció muscular més normal. Les fèrula oclusals també es fan servir per protegir les dents i les estructures de suport de forces anormals que puguin alterar i / o desgastar les dents.

La fèrula de relaxació muscular es col·loca, generalment, en el maxil·lar superior i proporciona una relació oclusal considerada òptima per al pacient. Quan està col·locada, els còndils es troben en la seva posició musculoesquelèticament més estable, al mateix temps que les dents presenten un contacte uniforme i simultani.