< notícies

Què fer davant d’un flegmó dental?

foto jordi

Un flegmó és una infecció d’origen dental que clínicament ve representada per una tumefacció intrabucal dolorosa a la palpació.

L’origen d’un flegmó pot ser una càries extensa que al principi causava dolor amb estímuls freds i / o calents que passats uns dies va deixar de molestar simplement perquè la dent en qüestió va perdre la vitalitat polpar. El resultat d’aquest procés no és més que una necrosi o mort polpar, l’interior de la dent és ple de bacteris.

Aquests bacteris recorren l’interior de les arrels dentals i en arribar a la punta o àpex dental, proliferen en l’os alveolar circumdant. Els símptomes són dolor al mastegar, sensació de dent llarga i dolor espontani més o menys intens. Un cop la infecció s’ha disseminat per l’os alveolar provoca el procés inflamatori aleshores la infecció passa als teixits tous intrabucals donant lloc a un flegmó.

El tractament d’un flegmó consisteix en l’obertura cameral de la dent en qüestió i la desinfecció local. Amb l’entrada d’oxigen mitjançant aquest acte es realitza un canvi en la flora bacteriana, i s’eliminen els bacteris anaerobis fet que conjuntament amb l’adequat tractament farmacològic, afavorirà la curació.